top of page

Mecséri Ildikó (MEIL) és Mecséri Éva (MEVA)

Artist

Mecséri Ildikó (MEIL)
CFA%25252520Affiliate%25252520Artist%252

Mecséri Ildikó (MEIL): 

1971-ben születtem Győrben. Kulturális menedzser, majd közgazdász szakon diplomáztam és a Lincoln Universityn MBA képesítést szereztem. A munkám az elektronikus kereskedelem területéhez kötődött, ahol hosszú ideig kereskedelmi és minőségirányítási vezetőként dolgoztam. Lehetőségem volt sokfelé utazni és a fotózás a kedvenc hobbim egyike lett. Később elkezdtem festeni majd a művészet lett a fő hivatásom. Tagja vagyok a t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhelynek. Minden vászon megtervezése és megfestése igazi öröm a számomra. Szeretnék pozitív üzeneteket közvetíteni a festményeimen keresztül és ennek során felhasználni az utazásaim során különböző kultúrákban megszerzett élményeimet, hogy megmutathassam az élet összetettségét. Ezen kívül a történelem, a hit és a tudomány különböző aspektusait kutatom, és ezek közül választom ki festményeim témáját. Festészeti stílusomra a metaforikus realizmus jellemző. A kedvenc festészeti médiumom az olajfesték. Az alkalmazott festészeti módszereim változatosak: alla prima, vagy többrétegű (flemish). Folyamatosan kutatom és fejlesztem a témáimhoz leginkább megfelelő festészeti technikáimat. Bízom benne, hogy festményeim üzeneteivel néhány pozitív percet tudok adni annak is, aki csak látogatóként érkezik oldalunkra. 

Kiállítások, publikációk

Mecséri Éva (MEVA)

Mecséri Éva (MEVA): 

1967-ben születtem Győrben. Ildikó és én testvérek vagyunk. Szeretek rajzolni és olajfestékkel festeni. Iskolás időszakomban több díjat is nyertem alkotásaimmal. Később kulturális menedzser szakon diplomáztam. A festési stílusom érzelmekben gazdag, és szeretném munkámon keresztül kifejezni érzéseimet. Úgy gondolom, hogy ha felnőttként is egy gyermek szemével tudjuk látni a világot, akkor képesek vagyunk megőrizni a legfontosabbat az életben, ami boldoggá tehet bennünket, és így nyitottak maradunk az újra. Szeretem a festményeimről szóló oldalakat további adalékokkal (zenével, hanggal, verssel) kiegészíteni, így a festményeim nem csak pusztán képek lesznek. Remélem munkáimat kellemes érzésekkel böngészi Ön is. 

Műterem:

studio-mecseriart.JPG

Legutóbbi kiállítások és események:

"Amikor Ég és Föld összeér..." kiállítás a Szent István Bazilikában, Budapest, 2023.szeptember 16-24.

A t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely tagjaként Mecséri Ildikó 6 festménye került iállításra.

Art Winners at Museum, kiállítás a Venanzo Crocetti Múzeumban, Róma, 2023.március 3-16.

Csoportos kiállítás a Galleria Il Collezionista szervezésében, ahol Mecséri Ildikó Kezdetben című festménye került kiállításra.

Sodrásban címmel kiállítás az Ars Sacra Festivál keretében a t'ÁRS Keresztény Művészeti Műhely szervezésében, Keszthely, 2022. szept. 24 - okt. 24

Helyszín: Balaton Színház. Csoportos kiállítás, ahol az Ujjlenyomat és a végtelen csodák című kép került kiállításra.

Csoportos kiállítás A Galleria Il Collezionisa szervezésében, Vatikáni Kancellária Palota, Róma 2022 március 5-11.

Mecséri Ildikó 2 képe került bemutatásra a kiállításon: Az orgonista és a Végtelen csodák.

Karácsonyi Kiállítás,  Art Nou Millenni Gallery, Barcelona 2021 december 16 - 2022 január 10.

Az Úrvacsora című kép került kiállításra.