top of page

Mecséri Ildikó (MEIL) és Mecséri Éva (MEVA)

Artist

Mecséri Ildikó (MEIL)
CFA művész

Mecséri Ildikó (MEIL): 

1971-ben születtem Győrben. Kulturális menedzser, majd közgazdász szakon diplomáztam és a Lincoln Universityn MBA képesítést szereztem. A munkám az elektronikus kereskedelem területéhez kötődött, ahol hosszú ideig kereskedelmi és minőségirányítási vezetőként dolgoztam. Lehetőségem volt sokfelé utazni és a fotózás a kedvenc hobbim egyike lett. Később elkezdtem festeni majd a művészet lett a fő hivatásom, festek és verseket, novellákat írok. Tagja vagyok a t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhelynek. Minden vászon megtervezése és megfestése igazi öröm a számomra. Szeretném a megfoghatatlant kifejezni a megfoghatóban, a láthatatlant a láthatóban. Ennek során felhasználom az utazásaim során különböző kultúrákban megszerzett élményeimet, hogy megmutathassam az élet összetettségét. Ezen kívül a történelem, a hit és a tudomány különböző aspektusait kutatom, és ezek közül választom ki festményeim, verseim témáját. Festészeti stílusomra a metaforikus realizmus jellemző. A kedvenc festészeti médiumom az olajfesték. Az alkalmazott festészeti módszereim változatosak: alla prima, vagy többrétegű (flemish). Folyamatosan kutatom és fejlesztem a témáimhoz leginkább megfelelő festészeti technikáimat. Munkáimmal rendszeresen részt veszek kiállításokon Magyarországon és külföldön egyaránt (Párizs, Brüsszel, Róma, Varsó, Nápoly stb.) Bízom benne, hogy festményeim üzeneteivel néhány pozitív percet tudok adni annak is, aki csak látogatóként érkezik oldalunkra. 

Díjak, kiállítások, publikációk

Mecséri Éva (MEVA)

Mecséri Éva (MEVA): 

1967-ben születtem Győrben. Ildikó és én testvérek vagyunk. Szeretek fotózni, rajzolni és olajfestékkel festeni, valamint verseket írni. Iskolás időszakomban több díjat is nyertem alkotásaimmal. Később kulturális menedzser szakon diplomáztam. Fotóim és verseim a természet szépségeiről, csodáiról készült apró lenyomatok. Főként makró és tájképfotókat készítek. A festési stílusom érzelmekben gazdag, és szeretném munkámon keresztül kifejezni érzéseimet. Úgy gondolom, hogy ha felnőttként is egy gyermek szemével tudjuk látni a világot, akkor képesek vagyunk megőrizni a legfontosabbat az életben, ami boldoggá tehet bennünket, és így nyitottak maradunk az újra. Szeretem a festményeimről szóló oldalakat további adalékokkal (zenével, hanggal, verssel) kiegészíteni, így a festményeim nem csak pusztán képek lesznek. Remélem munkáimat kellemes érzésekkel böngészi Ön is. 

Műterem:

Mecséri Art: studio

Legutóbbi kiállítások és események:

Lélekképek, Veszprém. 2024. február 17. - március 28.

A t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely csoportos tárlata Veszprémben az Agóra Kulturális Központban. Mecséri Ildikó 4 festménye került bemutatásra: Ujjlenyomat, Végtelen csodák, Szubjektív idő, Valaki érte imádkozott.

Adventi digitális kiállítás a Rege Galériában, Tihany, 2023. december 5-31.

A t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely csoportos tárlat, ahol Mecséri Ildikó 3 festménye digitálisan került bemutatásra.

"Amikor Ég és Föld összeér..." kiállítás a Szent István Bazilikában, Budapest, 2023.szeptember 16-24.

A t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely tagjaként Mecséri Ildikó 6 festménye került iállításra.

Art Winners at Museum, kiállítás a Venanzo Crocetti Múzeumban, Róma, 2023.március 3-16.

Csoportos kiállítás a Galleria Il Collezionista szervezésében, ahol Mecséri Ildikó Kezdetben című festménye került kiállításra.

Sodrásban címmel kiállítás az Ars Sacra Festivál keretében a t'ÁRS Keresztény Művészeti Műhely szervezésében, Keszthely, 2022. szept. 24 - okt. 24

Helyszín: Balaton Színház. Csoportos kiállítás, ahol az Ujjlenyomat és a végtelen csodák című kép került kiállításra.