top of page

Mecséri Ildikó (MEIL) és Mecséri Éva (MEVA)

Artist

Mecséri Ildikó (MEIL)
CFA művész

Mecséri Ildikó (MEIL): 

Kulturális menedzser, majd közgazdász szakon diplomáztam és a Lincoln Universityn MBA képesítést szereztem. A munkám az elektronikus kereskedelem területéhez kötődött, ahol hosszú ideig kereskedelmi és minőségirányítási vezetőként dolgoztam. Lehetőségem volt sokfelé utazni és a fotózás a kedvenc hobbim egyike lett. Később elkezdtem festeni majd a művészet lett a fő hivatásom, festek és verseket, novellákat írok. Tagja vagyok a t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhelynek. Minden vászon megtervezése és megfestése igazi öröm a számomra. Szeretném a megfoghatatlant kifejezni a megfoghatóban, a láthatatlant a láthatóban. Ennek során felhasználom az utazásaim során különböző kultúrákban megszerzett élményeimet, hogy megmutathassam az élet összetettségét. Ezen kívül a történelem, a hit és a tudomány különböző aspektusait kutatom, és ezek közül választom ki festményeim, verseim témáját. Festészeti stílusomra a metaforikus realizmus jellemző. A kedvenc festészeti médiumom az olajfesték. Az alkalmazott festészeti módszereim változatosak: alla prima, vagy többrétegű (flemish). Folyamatosan kutatom és fejlesztem a témáimhoz leginkább megfelelő festészeti technikáimat. Munkáimmal rendszeresen részt veszek kiállításokon Magyarországon és külföldön egyaránt (Párizs, Brüsszel, Róma, Varsó, Nápoly stb.)

 

Verseim, novelláim online és nyomtatott formában is megjelennek. Többek között a Dunapart Magazin, HolnapMagazin, Irodalmi Rádió, Poet.hu, Poema.hu

 

Díjak, kiállítások, publikációk

Mecséri Éva (MEVA)

Mecséri Éva (MEVA): 

A fotózás, rajz, festészet egyaránt közel áll hozzám, emellett verseket, meséket írnok. Már gyermekkoromban több díjat nyertem alkotásaimmal. Később kulturális menedzser szakon diplomáztam. Fotóim és verseim a természet szépségeiről, csodáiról készült apró lenyomatok. Főként makró és tájképfotókat készítek. A festési stílusom érzelmekben gazdag, és szeretném munkámon keresztül kifejezni érzéseimet. Úgy gondolom, hogy ha felnőttként is egy gyermek szemével tudjuk látni a világot, akkor képesek vagyunk megőrizni a legfontosabbat az életben, ami boldoggá tehet bennünket, és így nyitottak maradunk az újra. Szeretem a festményeimről szóló oldalakat további adalékokkal (zenével, hanggal, verssel) kiegészíteni, így a festményeim nem csak pusztán képek lesznek. Remélem munkáimat kellemes érzésekkel böngészi Ön is. 

Verseim, meséim online és nyomtatásban is megjelennek. Többek között a  HolnapMagazin, Irodalmi Rádió, Poet.hu, Poema.hu, Meskete.hu

Műterem:

Mecséri Art: studio

Legutóbbi kiállítások és események:

Lélekképek, Veszprém. 2024. február 17. - március 28.

A t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely csoportos tárlata Veszprémben az Agóra Kulturális Központban. Mecséri Ildikó 4 festménye került bemutatásra: Ujjlenyomat, Végtelen csodák, Szubjektív idő, Valaki érte imádkozott.

Adventi digitális kiállítás a Rege Galériában, Tihany, 2023. december 5-31.

A t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely csoportos tárlat, ahol Mecséri Ildikó 3 festménye digitálisan került bemutatásra.

"Amikor Ég és Föld összeér..." kiállítás a Szent István Bazilikában, Budapest, 2023.szeptember 16-24.

A t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely tagjaként Mecséri Ildikó 6 festménye került iállításra.

Art Winners at Museum, kiállítás a Venanzo Crocetti Múzeumban, Róma, 2023.március 3-16.

Csoportos kiállítás a Galleria Il Collezionista szervezésében, ahol Mecséri Ildikó Kezdetben című festménye került kiállításra.

Sodrásban címmel kiállítás az Ars Sacra Festivál keretében a t'ÁRS Keresztény Művészeti Műhely szervezésében, Keszthely, 2022. szept. 24 - okt. 24

Helyszín: Balaton Színház. Csoportos kiállítás, ahol az Ujjlenyomat és a végtelen csodák című kép került kiállításra.